Smart värmestyrning för en mer hållbar framtid

Algeno tillhandahåller AI-baserad värmestyrning för fastigheter, som effektiviserar energiförbrukningen och minskar kostnaderna för uppvärmning.

Effektivisera energianvändningen

Traditionellt tänker vi tilläggsisolering och fönsterbyten så fort vi ska hitta lösningar för att effektivisera uppvärmningen av en fastighet. Men tänk om det fanns en smartare lösning? Tänk om det fanns ett sätt att effektivisera själva värmestyrningen, så att alla fastigheter bara använder precis så mycket energi som behövs – varken mer eller mindre?

Algeno grundades 2023 för att göra just det. Att med hjälp av avancerade optimeringsmetoder och AI kunna effektivisera energianvändningen för fastigheter: och därmed sänka klimatavtrycket för varje enskild fastighet. 

Vår filosofi

Lyckat projekt banade väg

Algeno är en avknoppning från Fraunhofer-Chalmers Centre. Tillsammans med Örebrobostäder AB, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Energi och Energimyndigheten har vi utvecklat AI-baserade algoritmer för värmestyrning för fastigheter med målet att reducera klimatavtrycket. 

Samarbetsprojektet var otroligt framgångsrikt och Örebrobostäder har implementerat algoritmerna i en stor del av deras fastighetsbestånd.

Kontakta oss för en skräddarsydd lösning​

​Ta ett kort möte med oss, där vi kan demonstrera och visa hur en skräddarsydd lösning för dina specifika behov kan se ut.